Visar alla 6 resultat

Diabetes Urintest-remsor (5-pack)

kr119.00

Dricker din hund eller katt mer än vanligt?

I så fall kan det vara symptom på diabetes (diabetes). Liksom människor kan husdjur också utveckla diabetes. Speciellt medelålders hundar och katter är i fara, men yngre husdjur kan också få diabetes.

Petnostics Diabetes Test Strips gör att du kan testa din hund eller katt för diabetes – eller varna dig i förstadiet till diabetes. Testet är enkelt och du kan använda testet på ditt husdjur i ditt eget hem. Testresultaten kan berätta i tid om ditt husdjur är frisk och i god hälsa – Med resultatet kan delas direkt med din veterinär för tidigare vård och rådgivning. Petnostics diabetes test strips analyserer hunden eller kattens urin för ketoner och avvikelser i glukos.

Så använder du Petnostics diabetes test strips:

• Samla urinen från ditt husdjur med en Petnostics uppsamlingskopp
• Fukta Petnostics diabetes test-strips i urinen och lägg stripsen på det medföljande scanningkortet – innan 60 sekunder.
• Placera teststripsen på scanningkortet, scanna av testet med appen på din smartphone
• Testa regelbundet under året för att kontrollera ditt husdjur för diabetes

Rea!

Kopphållare med förlängare

kr119.00 kr99.00

Urinkopphållare med förlängare

Urinkopphållare med förlängaren (liknande ”selfiepinne” teleskop) är ett hjälpmedel så du som hundägaren enkelt ska kunna samla in urintestet på hunden. Placera urintest-koppen i hållaren och justera sedan längden på hållaren (teleskopet) till valfri längd, rikta in koppen under hunden när den ställer sig för kissa ( och hunden kissar i koppen ).

Petnostics kopphållaren kan användas vid fler tillfällen för att samla ytterligare urintest-prover från ditt hund. Har du katt, rekommenderar vi att du använder Petnostics non-absorberande kattsand (urintest).

Hur använder man Petnostics Kopphållare med förlängaren:

 • Placera urinkoppen i kopphållaren med förlängaren –dra ut förlängaren till önskad längd
 • Därefter samlar du upp urinen i koppen när hunden kissar
 • Skruva sedan fast locket på urinkoppen
 • Vänd koppen upp och ner och sen upprätt igen
 • Skanna av lockets data-algoritmer med hjälp av Petnostics-appen som du laddar ner gratis på din smartphone
 • Följ app-beskrivning när du ska utföra urintestet på din hund, och upptäck direkt eventuella dolda sjukdomar

Petnostics non-absorberande Kattsand

kr139.00

Katten vår älskade vän

Petnostics kattsand med innehållande pipett (urintest-remsa köpes separat) är ett enkelt hjälpmedel för dig när du skall samla in ett urinprov och testa din katt för dolda sjukdomar (som diabetes, urinsten, njurproblem eller urinvägsinfektioner, ).

Om katten känner sig sjuk eller bär på någon sjukdom så är det mycket svårt för kattägaren att avgöra vad som är fel. Med Petnostics patenterade icke-absorberande kattsand är det smidigt för kattägaren att ta ett urinprov på katten hemmavid för att upptäcka sjukdomar.

Petnostics hydrofobiska kattsand lägger katturinen som droppar ovanpå kattsanden så att du enkelt kan samla upp urinen med pipetten. invänta till att katten har urinerat i kattsanden. Samla sedan upp urinen med pipetten, Vill testa för dom tre specifika sjukdomarna -Diabetes, urinvägsinfektion eller urinsten så införskaffar du dig ett sådant test, fukta test-remsan med hjälp av pipetten och placera testremsan på scanningkortet, med hjälp av Petnostics-appen scannar du av för att få testresultatet. Vill du testa katten för dom vanligaste 10 sjukdomar införskaffar du dig Petnostics urinest-kit och medföljande urinkopp, utför sedan testet enkelt med korrekt analys och resultat. Samma teknik används på veterinärkliniker.

Om du har en hund, använder du Petnostics stora urintest och medföljande urinkopp-hållare för att utföra samma smidiga urintest på din hund.

Eftersom syftet är att samla urinprov behöver du bara en liten mängd katturin. Det är därför en fördel om du använder en liten kattlåda / kattsand.

Så använder du Petnostics hydrofobic kattsand:

 • Rengör kattlådan först. Häll i Penostics kattsand och invänta till att katten gjort sitt toalettbesök
 • Samla urinen med pipetten och droppa kattens urin i en Petnostics uppsamlingskopp
 • Tag locket med innehållande urintest-remsan, och skruva på locket på urintest-koppen noggrant. 
 • Vänd koppen upp och ned så testremsan blir fuktig, vänd tillbaka koppen upprätt igen.
 • Scanna locket/testremsan (dataalgoritmer) via Petnostics gratis-app på din smartphone – innan 60 sekunder
 • Använd och följ anvisningar i Petnostics appen för att testa husdjur och analysera för dolda sjukdomar

Urinsten test-strips (5 pack)

kr119.00

Har din hund eller katt symptom på urinsten?

Det mesta av kroppens avfallsprodukter som utsöndras via njurarna är upplösta i urinen. Urinsten uppstår när mineraler och avfallsprodukter bildar kristaller av calcium, magnesium och fosfor i hunden eller kattens urin och sätter sig som en propp i urinröret. Kristallbildningen sker snabbast i urin med högt koncentrat, så hundar och katter som dricker dåligt löper större risk att drabbas av urinsten, ha därför god tillgång till färskt vatten samt rasta din hund och katt ofta så att urin inte blir stående för långe i blåsan . Andra faktorer om inverkar på fällningen av kristaller är urinens låga pH-värde samt långvarig urinvägsinfektion. (läs mer om urinvägsinfektion)

Speciellt hankatter är mer utsatta på grund av deras längre och smalare jämfört med honkatter och viktigt att snabbt kontrollera vid misstanke. Hos hundar förefaller det vanligare hos Lhasa Apso, Bichon Frisé, Yorkshire Terrier, Dvärgschnauzer, Cocker Spaniel, Pomeranian och Dvärgpudel. Hunden och katten ska fortsättningsvis ges det foder som veterinär ordinerat.

Ofta bildas stenarna som en följd av infektion och inflammation i urinblåsan.

OBS! Urinstopp är ett potentiellt dödligt tillstånd och måste behandlas omgående!

 

Petnostics urinsten 5 pack teststrips analyserar hundens och kattens urin, pH-värde och densitet.

Så använder du Petnostics urinsten teststrips:

• Samla urinen från ditt husdjur med Petnostics uppsamlingskoppen
• Fukta Petnostics urinsten teststrips i urinen och lägg stripsen på medföljande scanningkortet
• Scanna kortet med test-stripsen, med hjälp av appen på din smartphone – innan 60 sekunder
• Testa regelbundet under året för att upptäcka om ditt husdjur har urinsten

Urintest-box analyserar 10 sjukdomar

kr149.00

Vill du veta om ditt husdjur har dolda sjukdomar?

Som husdjursägare kan du förmodligen märka när hunden eller katten är sjuk eller känner sig dålig. Det kan dock vara svårt att upptäcka dolda sjukdomar som diabetes, urinsten eller urinvägsinfektioner. Genom att testa regelbundet med Petnostics urinprov kan du upptäcka och förebygga dessa sjukdomar i tidigt skede. Den praktiska urinkoppen gör det enkelt att ta ett urinprov från din hund eller katt. Testet utförs genom att samla in hundens eller kattens urin i koppen, skruva sedan på locket med integrerade testremsan och analysera testet med Petnostics gratis app, som slutför analysen av urinprovet. Vi vill göra dig uppmärksam att det finns 3 stycken specifika urintest-test om du vill testa endast urinsten, urinvägsinfektioner eller diabetes.

Om du inte vill hålla i koppen när hunden kissar (Är det svårt att få hunden att stå stilla), kan du köpa en kopphållare med teleskophandtaget som är ett smidigt hjälpmedel när du ska samla in urinen. För katter använder du Petnostics absorberande kattsand och medföljande pipetten för att samla upp urinprovet.och utför sedan testet med Petnostics test-kit med uppsamlingskopp:

• Samla upp urinen från ditt husdjur i Petnostics urintestkoppen
• Skruva försiktigt på locket – testa inom 60 sekunder
• Vänd koppen upp/ned, sen rättvänd igen så att locket med testremsan fuktas
• Scanna av överdelen på locket med hjälp av Petnostics appen på din mobiltelefon
• Använd och testa löpande under året och upptäck dolda sjukdomar i tid på ditt husdjur

Urinvägsinfektion Testremsor (5 stk/pk)

kr119.00

Kissar din hund eller katt ovanligt ofta?

Det kan vara allvarliga tecken på urinvägsinfektioner. Den vanligaste orsaken till urinvägsinfektioner är när bakterier sprider sig från hunden eller kattens analöppning till urinröret och sedan vidare genom urinröret till blåsan. En sådan infektion kallas en inflammation i urinblåsan. Speciellt honkatter och tikar är mer utsatta, Hundar och katter som är diabetiker kan ha lättare att få urinvägsinfektioner, dålig njurar och ofullständig tömning av blåsan kan vara en faktor och rubbning av pH.

Petnostics urinvägs teststrips gör att du kan kontrollera om din hund eller katt har inflammationer i urinblåsan. Testet kan utföras enkelt och utan stress på ditt husdjur i ditt eget hem. Testresultatet berättar direkt om ditt husdjur är frisk och fri från inflammationer – Resultatet kan delas direkt med din veterinär för rådgivning och tidigare vård.

Petnostics diabetes test strips analyserar omedelbart din hunds eller katts urin för leukocyter och nitriter, samt om det är avvikelser med förändringar i blodet. 

Så använder du Petnostics Urinvägsinfektion test-strips:

 • Samla urinen från husdjuret ditt med en Petnostics uppsamlingskopp
 • Fukta teststripsen i urinen, lägg stripsen på det medföljande scannerkortet
 • Scanna av kortet och teststripsen med Petnostics gratis app på smartphone – innan 60 sekunder
 • Testa regelbundet under året och få kontroll så ditt husdjur inte fått urinvägsinfektioner